Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 13 januari 2016

Een goede naam voor Sportcomplex Hogekwartier

Dirk-Joost van Hamersveld

Als het aan D66-raadslid Dirk-Joost van Hamersveld ligt dan krijgt het nieuwe sportcomplex aan de Hogeweg een spetterende naam. Deze week gaat de eerste paal de grond in voor het prestigieuze complex met onder meer een grote sporthal, 50-meterbad en duiktoren. Daarmee is Amersfoort het tweede bad in Nederland – na Eindhoven – met 10 banen van 50 meter en krijgt de stad zijn eerste sporthal met een speelhoogte van 11 meter.

Van Hamersveld: “een naam als ‘Sportcomplex Hogekwartier’ spreekt nou niet echt tot de verbeelding, dit in tegenstelling tot het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven of de Dudok Arena in Hilversum. Zoiets zou ik ook wel als naam voor ons sportcomplex willen hebben.”

Sportcomplex Hogekwartier

Sportcomplex Hogekwartier

Prijsvraag Sportcomplex

Van Hamersveld roept daarom het College van Amersfoort in een motie op om een stadsbrede prijsvraag uit te schrijven, waarin de inwoners van Amersfoort worden uitgedaagd om een passende naam te bedenken. Op de vraag waarom Van Hamersveld dit niet zelf uitschrijft antwoordt hij met “dat het een sportcomplex voor de stad is, door het college gefaciliteerd en dat de naamgeving dan een mooi symbolisch overdrachtsmoment is naar de inwoners van de stad toe.” Dan kan het wat Van Hamersveld betreft, dus ook alleen maar door het college uitgeschreven worden.

De motie is inmiddels – bijna gelijktijdig met het “slaan van de eerste paal” – aan het college aangeboden.