Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 13 maart 2018

De War

De War, dé plek voor pioniers, kan verder op het terrein van de Willem III kazerne.

De War broedplaats voor initiatieven op het gebied van techniek, onderzoek, kunst en duurzaamheid heeft van de gemeente Amersfoort een drietal opties aangeboden gekregen waaruit ze kan kiezen en waarmee een doorstart op het terrein van de Willem III kazerne aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort mogelijk is. Het is aan De War om te bepalen welke optie het best past bij de ambities die zij hebben.

D66 Amersfoort is verheugd dat het college een drietal voorstellen aan de War heeft gedaan omtrent de verwerving van het pand; koop, recht van opstal of recht van erfpacht.

Na een tumultueuze en moeilijke periode voor de War, waarbij met name D66 verweten werd geen hart te hebben voor de broedplek en zich niet voldoende te hebben ingezet voor voortzetting van de War op de huidige locatie, is D66 samen met de War en het college blijven zoeken naar kwalitatief goede en haalbare opties voor voortzetting. Fractievoorzitter Bart Huydts en lijsttrekker Tyas Bijlholt zijn gesprekken blijven voeren met de War en dat heeft ertoe geleid dat er nu drie voorstellen liggen waaruit de War kan kiezen. Voorstellen die passen bij de uitgangspunten van de War.

De keuze is nu aan de War, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.