Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 15 maart 2018

Amersfoort krijgt weer een FC Amersfoort Thuis Festival!

De kogel is door de kerk: op 1e Pinksterdag vindt voor de tweede keer het gratis toegankelijke popfestival plaats op het Eemplein in Amersfoort. Het grootse muziekfeest voor en door Amersfoorters en met overwegend Amersfoorts muziektalent (bekend en talent) heeft even op zich laten wachten, maar nu is de financiële basis dusdanig solide dat de organisatie de knoop heeft doorgehakt. De subsidie van €50.000 van de gemeente Amersfoort is er gekomen op initiatief van D66 Amersfoort en is door de gemeenteraad aangenomen op 7 november 2017.

D66 is aanjager in het op de kaart zetten van een stevig en divers popcultuur beleid. Dat hebben we de afgelopen jaren onder meer gedaan door te strijden voor het bestaansrecht van Poppodium Fluor. Daarnaast vindt D66 Amersfoort het belangrijk dat er voor een breed publiek (het liefst) gratis toegankelijke festivals worden gehouden in Amersfoort. Het Thuisfestival van FC Amersfoort is daar een mooi voorbeeld van.

#Kansrijk #Keigoed #Amersfoort