Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 16 april 2018

Wisseling van de wacht – update 2

Afgelopen woensdag heeft de verkenner Joris Backer de tweede gesprekken in de informatieronde gevoerd met vertegenwoordigers van CDA, CU, D66, GL en VVD. Namens D66 hebben Tyas en Irma woensdag input gegeven op een aantal gevraagde thema’s. Deze thema’s zijn

* Duurzaamheidsopgave,

* Renovatie stadhuis

* Westelijke Rondweg

* Financiering sociaal domein

* Woningbouwopgave

* Schaalsprong stad en bestuurscapaciteit, incl. ambtelijke ondersteuning

* Financiën/lastenontwikkeling.

Onze input vloeit voort uit het verkiezingsprogramma van D66 Amersfoort. Op basis van de gevoerde gesprekken heeft de verkenner zijn bevinden afgelopen vrijdag gegeven in een brief en een persverklaring. Daarin staat het advies van Joris Backer dat de voorkeursvariant die voorshands de meeste kans maakt om een duurzame, stabiele en ambitieuze coalitie te vormen bestaat uit CU, D66, GL en VVD. Morgen, 17 april om 21.30 uur zal Joris Backer zijn bevindingen toelichten in de gemeenteraad van Amersfoort. U bent allen van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

Klik hier om het eindrapport van Joris Backer te lezen.

Met vriendelijke groet,

Tyas Bijlholt

Fractievoorzitter D66 Amersfoort