Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 16 september 2019

D66 stelt vragen over uitrol 5G-netwerk

Vorige week donderdag heeft Irma Dijkstra vragen gesteld aan het college over de uitrol van het 5G-netwerk. D66 wil hiermee niet aangeven dat we voor of tegen de uitrol van dit nieuwe netwerk zijn, maar vindt communicatie naar de inwoners erg belangrijk. Er zijn zorgen rondom de mogelijke gezondheidsgevolgen. Irma is vooral wel benieuwd welke keuzes kunnen worden gemaakt en worden genomen. Het onderwerp is erg actueel en voor ons genoeg reden om vragen te stellen.

We stelden de volgende vragen:

  1. Wat is de positie van het college in gesprekken over dit onderwerp tussen het college en derijksoverheid/telecomproviders?
  2. Hoe ziet het college de lokale rol of invloed op de onrust over de gevolgen van uitrol?
  3. Heeft de uitrol voor Amersfoort (naast de claim op gezondheidsrisico’s) mogelijke anderegevolgen, zoals bijvoorbeeld financieel?
  4. Zijn er keuzes die in dit kader aan de raad van Amersfoort zouden kunnen worden voorgelegd enzo ja welke?
  5. Hoe ziet het college, gezien het gestelde onder 2), de eigen rol in de informatievoorziening aande inwoners van Amersfoort over de stand van zaken, de planning en de zorgen van bezorgde inwoners?