Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 3 december 2019

Een autoluwe binnenstad én Kamp

Lopen, fietsen, ondernemen, wonen en leven op de Kamp wordt leuker en veiliger! Vanavond heeft de gemeenteraad besloten om de binnenstad van Amersfoort in 2020 autoluw te maken. Wij zijn blij met deze start en willen over een jaar kijken hoe het werkt. Het initiatief van D66 over de leefbaarheid De Kamp kreeg vanavond unanieme steun in de raad.

Met dit plan wordt de Kamp nu niet alleen rustiger en autoluwer, maar vooral ook leefbaarder, veiliger, aantrekkelijker en gezelliger, voor de bewoners en voor de ondernemers. Want aan beide is gedacht. Het college kan door de D66-motie uitvoering gaan geven aan de Visie Stadshart om De Kamp te gaan ontwikkelen! Samen met de buurt ontwikkelen en uitvoeren van het verbeteren van de eigen leefomgeving, dat is waar D66 van houdt. We zijn heel trots met deze enorme boost die we met steun van een grote meerderheid in de raad hiermee geven aan de toekomst van de binnenstad op een duurzame en zeer aantrekkelijke manier! Amersfoort wordt zo nóg leuker voor bezoekers en inwoners!

Er is nog meer besloten vanavond. Zo wordt het mogelijk dat iedereen die niet meer in de stad kan parkeren, wel in de buurt een vergunningsplek gaat krijgen, dat de invoering van de autoluwe binnenstad geëvalueerd wordt en dat ook de Varkensmarkt wordt meegenomen in de leefbaarheidsplannen.

We zijn heel trots met deze enorme boost die we hiermee geven aan de toekomst van de binnenstad op een duurzame en zeer aantrekkelijke manier! Amersfoort wordt zo nóg leuker voor bezoekers!