Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 17 december 2019

Sportnota aangenomen

Op 3 december stond dan eindelijk de Sportnota in het besluit. Wij zijn blij dat de sportnota er ligt en is aangenomen. Sport is niet alleen een doel op zich, maar ook een middel om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te laten komen. We vinden het dan ook een goede keuze om sport te verbinden met het sociaal domein. De motie van het CDA om te onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn om een aantal buurtsportcoaches ook leefstijlcoach te laten zijn sluit daar goed bij aan en die hebben we dan ook mede ondertekend.

In de sportnota misten we nog de ambitie om sportverenigingen ook aan talentontwikkeling te laten doen, het versterken van de piramide van sport, van breedte sport tot aan topsport. Hierop hebben we dan ook een amendement ingediend en deze is unaniem door de Raad aangenomen.

Goed dat de nieuwe sportnota is aangenomen en er mee aan de slag gegaan kan worden.

 

Marjolein Perdok is sinds oktober onze woordvoerder op de portefeuille Sport. Uiteraard is zij hierover te contacten.