Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 27 januari 2020

Een uitgelezen kans: Amersfoort alsnog deelnemer aan het wietexperiment

De fractie van D66 ziet Amersfoort als een geschikte stad voor een wietkwekerij. Ook zien wij het reguleren van softdrugs als een oplossing in de toekomst tegen de ‘war on drugs’. In Nederland kon elke gemeente zich aanmelden voor het wietexperiment; een vergunning afgeven voor een lokale, legale wietkwekerij. Amersfoort zag daar eerder van af. Nu in het nieuws bekend werd dat de gemeente Drimmelen (N-B) afziet van het wietexperiment, vinden wij het tijd om als Amersfoort een steentje te kunnen bijdragen in het experiment. Als het aan D66 Amersfoort ligt, doen we nu alsnog mee. ‘Hoe eerder je aansluit, des te eerder ben je af van kinderziektes’, zegt ook onze fractievoorzitter Tyas Bijlholt in het AD. ‘Het gedoogbeleid is failliet.’┬áDit is dan ook de reden dat wij schriftelijke vragen aan het College hebben gestuurd.

Als D66 zijn we blij dat er in Amersfoort nu 7 coffeeshops een vergunning hebben gekregen en dat de aanpassing in het beleid van 2016 effect heeft. D66 Amersfoort ziet een toekomstbeeld waar ook deze coffeeshops door middel van een wietkwekerij in Amersfoort kunnen worden bevoorraad. Zo ver is het nog niet, eerst moet het wietexperiment worden uitgevoerd in Nederland. Wij zien de vrijgekomen plek als een uitgelezen kans!

De schriftelijke vragen zijn hier te bekijken. Vragen over dit onderwerp? Tyas is onze woordvoerder en staat u graag te woord.