Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 28 januari 2020

Zoals beloofd: een Koningsdagfestival in Amersfoort

Wellicht heb je het al gelezen in het AD afgelopen maandag. Amersfoort krijgt een vervolg op Koningsdag vorig jaar. Na een geslaagd bezoek van de Koninklijke familie in 2019, zal er dit jaar een heus Koningsdagfestival worden georganiseerd in Amersfoort.

Voor D66 klinkt dit als muziek in de oren. Al in het verkiezingsprogramma van gemeenteraadsverkiezingen in 2018 gaven wij aan dat een stad als Amersfoort de behoefte heeft aan voldoende festivals, zoals een eigen Bevrijdingsfestival. Bij een stad van deze grootte hoort dat erbij. Ook in het coalitieakkoord hebben wij dit laten opnemen.

In een onderzoek eind 2019 werd aangegeven dat Amersfoort niet zou moeten willen wedijveren met de grote(re) Nationale bevrijdingsfestivals. Tijdens Koningsnacht 2019 bleek dat een jongerenfestival een gat te vullen in het culturele aanbod van Amersfoort. Daarom is er toen ingezet op een festival met Koningsdag. Daarnaast is er een projectplan geschreven voor 75 jaar Bevrijding. Meer hierover en het onderzoek lees je hier.

Dat het Bevrijdingsfestival dit jaar is gegoten in een festival met Koningsdag vinden wij een mooie vooruitgang voor onze levendige stad. De stad toont hiermee ambitie. Een mooie en (straks) tastbare verkiezingsbelofte van D66 Amersfoort.

Zie hier ook het promotiefilmpje van ORANJE Koningsdag 2020 in Amersfoort.