Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 20 april 2021

Kandidaatstelling voor lijsttrekkersverkiezing

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan: op 16 maart 2022 is het zo ver. D66 Amersfoort is op zoek naar nieuwe kandidaten die overwegen om als lijstrekker leiding te geven aan de Amersfoortse verkiezing van maart 2022.

Herken je jezelf in bijgevoegd profiel en heb je de ambitie om D66 de grootste partij van Amersfoort te maken? Meld je dan aan als kandidaat lijsttrekker van onze afdeling! De kandidaatstelling opent op zaterdag 1 mei om 00:00 uur en eindigt op maandag 31 mei om 23:59 uur.

Je kan je kandidaatstellen als lijsttrekker door een e-mail te sturen naar de Verkiezingscommissie (vc@d66amersfoort.nl) Hierbij ontvangen wij dan graag het volgende:

  • Ingevuld en ondertekend kandidaatstellingsformulier;
  • C.V. + motivatiebrief;
  • Minimaal 25 ondersteuningsverklaringen.

Na ontvangst van de kandidaatstelling zal de Verkiezingscommissie contact opnemen om de verdere procedure door te nemen en zal er een gesprek worden ingepland. Nadat de kandidaatstelling is gesloten bieden we meerdere presentatiemogelijkheden, zie hiervoor onderstaand tijdspad.

De stemming vindt digitaal plaats, deze opent op donderdag 17 juni (00:00 uur) en sluit op woensdag 30 juni (23:59 uur).

Heb je verder vragen of wil je een oriënterend gesprek? Stuur dan een mail naar onze Verkiezingscommissie: vc@d66amersfoort.nl. De profielschets, het kandidaatstellingsformulier en het model ondersteuningsverklaring zijn te downloaden via onze website: klik hier. Later dit jaar start de procedure rond de verkiezing van de kandidaat-raadsleden. Hierover volgt later meer informatie.

Kandidaatstelling

Za 1 mei 00:00: Opening kandidaatstelling

Ma 31 mei 23:59: Sluiting kandidaatstelling

Stemming

Do 17 juni 00:00: Opening stemming lijsttrekker

Wo 30 juni 23:59: Sluiting stemming lijsttrekker

Za 3 juli: Bekendmaking lijsttrekker

Presentatiemogelijkheden

Begin juni: Pitch + nieuwsbrief naar leden

Wo 9 juni: Debat kandidaat lijsttrekkers

Wo 16 juni 20:00: Presentatie kandidaten tijdens AAV

Wo 23 juni 20:00: Q&A leden en kandidaat-lijsttrekkers