Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 30 april 2021

Wethouder Hans Buijtelaar (VVD) legt functie neer

Vandaag heeft wethouder Hans Buijtelaar bekend gemaakt dat hij terugtreedt als wethouder vanwege de impasse in het verder brengen van het dossier Westelijke Ontsluiting. De impasse ‘hoe nu verder’ ontstond nadat bleek dat het uitvoeren van de Westelijke Ontsluiting financieel niet mogelijk is binnen de afspraken in het coalitieakkoord.

D66 vindt dat dit moedige besluit respect en waardering verdient, maar ook een moeilijk besluit gezien de impact op de persoon achter de wethouder. De afgelopen jaren hebben de verschillende D66-fracties Hans Buijtelaar mogen leren kennen in nauwe samenwerkingen en heeft Hans Buijtelaar zich ontwikkeld tot een zeer ervaren bestuurder met een groot hart voor de stad Amersfoort. D66 waardeert Hans Buijtelaar voor zijn grote inzet voor bijvoorbeeld de sport, de samenwerking op het gebied van schone lucht in grote delen van de stad, de autoluwe binnenstad, de mobiliteitsuitdagingen en de persoonlijke relaties.

D66 sluit niet de ogen voor de impasse in het dossier Westelijke Ontsluiting. Een stap opzij zetten is moedig, maar daarmee is het dossier nog niet vlot getrokken. We hopen en vertrouwen dat een frisse blik hier de nieuwe impulsen en energie kan brengen die nodig zijn. Voor nu danken wij Hans Buijtelaar voor zijn inzet en onze samenwerking en wensen wij hem alle goeds toe in zijn persoonlijk en zakelijk leven.