Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 6 juni 2021

Twee kandidaat-lijsttrekkers

Tot en met maandag 31 mei was het mogelijk om je verkiesbaar te stellen als kandidaat lijsttrekker. Bij de verkiezingscommissie hebben zich twee kandidaten gemeld. Allebei de kandidaten hebben voldoende ondersteuningsverklaringen aangeleverd en zijn dus verkiesbaar tot lijsttrekker van D66 Amersfoort bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De kandidaten voor het lijsttrekkerschap zijn:

Tyas Bijlholt

Tyas Bijlholt is op dit moment fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Amersfoort. Hij is sinds 2014 raadslid.

Lees zijn motivatiebrief hier.

 

Wytse Dassen

Wytse Dassen was tussen 2014 en 2018 gemeenteraadslid en daarna vice-voorzitter van het bestuur van de lokale afdeling D66 Amersfoort.

Lees zijn motivatiebrief hier.

 

De kandidaten zullen zich tijdens de AAV presenteren aan de leden. Ze gaan al eerder met elkaar in debat: aanstaande woensdag (9 juni) om 20.00 uur vanuit het Mercure Hotel. Helaas is dit nog met een minimum aan publiek, maar het debat zullen we streamen, zodat jullie het live kunnen volgen. Bekijk het debat terug via ons YouTube-kanaal.

Daarnaast kan hier meer informatie worden gevonden over de presentatiemogelijkheden van de kandidaten. Vanaf donderdag 17 juni is het mogelijk je stem uit te brengen, de uitnodigingsmail hiervoor volgt binnenkort.

Op donderdag 17 juni 00.00 uur opent de stemming, waarbij alle leden van D66 Amersfoort kunnen stemmen.

Op woensdag 30 juni 23.59 uur sluit de stemming.