Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 3 juli 2021

Tyas Bijlholt opnieuw lijsttrekker

Tyas Bijlholt is op 1 juli door de leden van D66 opnieuw gekozen als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Er waren twee kandidaten: Wytse Dassen (raadslid 2014-2018, bestuurslid 2018-2021) en Tyas Bijlholt (raadslid 2014-2018 en fractievoorzitter 2018-2022).

Zowel de ideeën van Tyas als die van Wytse vinden veel weerklank bij de leden. In totaal hebben 130 leden digitaal hun stem uitgebracht: 66 stemden voor Tyas, 61 voor Wytse en 3 stemden blanco. Beide lijsttrekkers voerden een goede campagne, zowel online als live. Zo werden ze tijdens het debat op 9 juni aan de tand gevoeld door debatleidster Elisabeth van den Hoogen (terug te zien op YouTube). Vervolgens moesten de beide kandidaten zich profileren op de digitale ledenvergadering van 16 juni. En op 23 juni konden leden nog hun laatste vragen stellen aan beide kandidaten.

Reactie Tyas:

“Mijn dank gaat uit naar het vertrouwen dat ik heb gekregen van de leden om weer lijsttrekker te mogen zijn voor D66 Amersfoort. Ik wil Wytse bedanken voor zijn goede campagne en het bestuur voor het organiseren van de verkiezing. Ik kijk vol goede moed uit naar de campagne!”

Reactie Wytse:

“Uiteraard baal ik hiervan, maar ik ben heel dankbaar dat zoveel leden mijn verhaal onderschrijven. Ik hoop dan ook in de nieuwe fractie te komen en samen met Tyas hiermee aan de slag te gaan.”

Met de verkiezing van Tyas zet D66 de eerste stap op weg naar de verkiezingen van 2022. De volgende belangrijke stap is de rest van de kandidatenlijst. Direct na de zomer, op 1 september, opent de kandidaatstelling. Twijfel je of het raadslidmaatschap iets voor jou is? Onze talentscout Bertien Houwing is beschikbaar voor een vrijblijvend (en vertrouwelijk) gesprek. Zij kan je alle ins en outs vertellen en is verder niet betrokken bij de selectie. In oktober komt het concept-programma beschikbaar die in november met eventuele amendementen door de leden wordt vastgesteld.