Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 1 november 2021

D66 Amersfoort presenteert kandidaat-raadsleden

D66 heeft de lijst van kandidaat-raadsleden vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Lijsttrekker Tyas Bijlholt: ‘Deze lijst van kandidaten bevat veel talent en energie om onze stad bruisend, groen en kansrijk te houden.’

De Lijst Advies Commissie heeft gezocht naar een zo divers mogelijke samenstelling. De voorzitter van de Lijst Advies Commissie Bart Huydts: ‘Wij zijn trots op deze mooie kandidatenlijst. Onze ervaren lijsttrekker Tyas Bijlholt kan zich omringen met bewezen en nieuwe talenten.’ Marjolein Perdok en Wouter van Schagen zijn ervaren raadsleden in de huidige fractie. Wytse Dassen gaf als raadslid in de periode 2014-2018 ambitieus vorm aan de portefeuille duurzaamheid. De financieel expert Rifat Yucel is oud-penningmeester van het D66-bestuur. Daarnaast zijn er jonge en ambitieuze nieuwkomers. Lisa Overmars is met 22 jaar de jongste op de lijst. Kirsten Mik was de afgelopen tijd al actief in het Soesterkwartier in het actiecomité Leefplezier3812 voor behoud van de groengordel. Op nummer 9 staat Bernard van Gellekom, een echte keientrekker, ook bekend in het Soesterkwartier en in de creatieve sector. Daarnaast zijn de jonge ondernemer Niels Haverkort en bestuurskundige Carly Banas de nieuwe gezichten.

Van 15 tot en met 28 november zijn de D66-leden aan zet. Alle ruim vierhonderd leden van D66 Amersfoort worden uitgenodigd om digitaal hun stem uit te brengen. Daarmee bepalen zij de definitieve volgorde van de kandidaat-raadsleden op de lijst. Eind november presenteert D66 Amersfoort vervolgens de definitieve kandidatenlijst.

Het huidige raadslid Dirk Joost van Hamersveld heeft drie periodes in de raad gezeten en kan zich volgens de landelijke D66 statuten geen vierde keer kandidaat stellen. Hij krijgt een plek als lijstduwer.  Andere lijstduwers worden eind november bekend gemaakt.

Kandidaat-raadsleden D66 Amersfoort

 1. Tyas Bijlholt
 2. Marjolein Perdok
 3. Wytse Dassen
 4. Kirsten Mik
 5. Wouter van Schagen
 6. Lisa Overmars
 7. Rifat Yucel
 8. Niels Haverkort
 9. Bernard van Gellekom
 10. Carly Banas
 11. Astrid Karsten
 12. Alex van Westerlaak
 13. Frans de Kok

Op woensdag 17 november presenteren de kandidaat-raadsleden zich vanaf 20.00 uur. De locatie is ivm de coronasituatie nog niet bekend, en zal nader bekend worden gemaakt. Een ieder is welkom bij deze openbare bijeenkomst. Graag aanmelden via info@d66amersfoort.nl.