Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 23 december 2021

Onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen maart 2022

D66 Amersfoort presenteert een gevarieerde lijst kandidaat-raadsleden voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Lijsttrekker Tyas Bijlholt: ‘Deze lijst van kandidaten bevat veel talent en energie om onze stad bruisender, groener en kansrijker te maken.’

De ruim vierhonderd leden van D66 Amersfoort hebben digitaal hun stem uit kunnen brengen om de volgorde van deze lijst te bepalen. Voorzitter Bart Huydts: ‘Wij zijn trots op deze mooie kandidatenlijst. Onze ervaren lijsttrekker Tyas Bijlholt kan zich omringen met bewezen en nieuwe talenten.’

Als ervaren raadsleden in de huidige fractie staan Marjolein Perdok, woordvoerder in duurzaamheid, en Wouter van Schagen, woordvoerder wonen en docent, op de lijst. De nieuwkomer Kirsten Mik, die veel kennis meebrengt op gebied van onderwijs, is door de leden een plek omhoog gestemd. Zij was de afgelopen tijd actief in het actiecomité Leefplezier3812 voor o.a. het behoud van de groengordel Soesterkwartier. Wytse Dassen gaf als raadslid in de periode 2014-2018 ambitieus vorm aan de portefeuille duurzaamheid. De financieel expert Rifat Yucel is oud-penningmeester van het D66-bestuur.

Daarnaast zijn er ambitieuze nieuwkomers. De studente Lisa Overmars is met 22 jaar de jongste op de lijst. Bernard van Gellekom, ondernemer in de creatieve sector, staat op nummer 10 op de lijst. Hij is actief in het buurtbestuur Soesterkwartier en wil met zijn kandidaatstelling laten zien dat mensen met een praktische opleiding ook thuis horen in de politiek. De jonge bedrijfskundige Niels Haverkort en projectmanager Alex van Westerlaak maken zich hard voor kansen voor ondernemers en ZZP’ers. Hart voor sport is er bij consultant en voetbalverslaggever Astrid Karsten. Kennis van het sociaal domein wordt meegebracht door bestuurskundige Carly Banas en Frans de Kok, een ervaren kracht in het onder meer de publieke gezondheidzorg.

Deze dertien verkiesbare kandidaten worden aangevuld met lijstduwers, zowel (oud)wethouders als actieve leden van D66 Amersfoort, die de kandidaten helpen bij de campagne. Onder de lijstduwers zijn verschillende bekende Amersfoorters, zoals de ultra-atleet Mik Borsten, de horeca-ondernemer Tobias Bosman, makelaar en kunstliefhebber Jan Willem van Lieshout en duurzaam ondernemer Rene van der Borch tot Verwolde. Ook oud Tweede Kamerlid Kees Verhoeven die zich inzet voor privacy en een betere digitale overheid steunt de campagne. Het ervaren raadslid Dirk-Joost van Hamersveld uit Hooglanderveen sluit de lijst af met nummer 39. Hij zal als lijstduwer campagne voeren en hoopt met voorkeurstemmen weer in de raad te komen.

Kandidaat-raadsleden D66 Amersfoort

1             Tyas Bijlholt

2             Marjolein Perdok

3             Kirsten Mik

4             Wouter van Schagen

5             Wytse Dassen

6             Lisa Overmars

7             Rifat Yucel

8             Niels Haverkort

9             Carly Banas

10           Bernard van Gellekom

11           Astrid Karsten

12           Alex van Westerlaak

13           Frans de Kok

14           Mik Borsten

15           Simone Melis

16           Tobias Bosman

17           Jan-Willem van Lieshout

18           Rene van der Borch tot Verwolde

19           Bertien Houwing

20           Merlijn Kauffman

21           Hayat Chidi

22           Bart Huydts

23           Jacob Lamminga

24           Hidde van der Vlist

25           Alexander Blaauwgeers

26           Irma Dijkstra

27           Jacques Happe

28           Akke Albada

29           Henk-Jan Oosterhuis

30           Isabel van Zijp

31           Jaap van Dijk

32           Lars Bijsmans

33           Willem-Jan Stegeman

34           Jordi Baas

35           Gert Veldhuis

36           Mirjam Barendregt

37           Fatma Koser Kaya

38           Kees Verhoeven

39           Dirk-Joost van Hamersveld

In januari trapt D66 Amersfoort de campagne af. Wil je op de hoogte blijven? Kijk dan op D66amersfoort.nl