Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

D-Café Europa / Europese Verkiezingen

Woensdag, 1 mei 2019 in Amersfoort

Amersfoort en Europa Ondanks dat we nog maar net bijgekomen zijn van de Provinciale verkiezingen, staan de Europese Parlementsverkiezingen voor de deur. Op 23 mei mogen we weer naar de stembus, maar waar gaan deze ...

Amersfoort en Europa

Ondanks dat we nog maar net bijgekomen zijn van de Provinciale verkiezingen, staan de Europese Parlementsverkiezingen voor de deur. Op 23 mei mogen we weer naar de stembus, maar waar gaan deze verkiezingen nu om?

Op woensdag 1 mei staan de Europese Verkiezingen centraal tijdens het D-café van D66 Amersfoort in Grand-Café Halewijn.

Er komen maar liefst 3 kandidaten voor het Europees Parlement naar Amersfoort: Raoul Boucke (#2), Anita Pannebakker (#11) en de in Amersfoort geboren en getogen Rita Braam-van Valkengoed (#13).

Zij gaan graag met u in gesprek over thema’s als wonen, werken, energietransitie, onderwijs, internationale handel etc. Waarbij de vragen hoe brengen we Amersfoort en Brussel dichterbij elkaar en wat betekent Europa voor Amersfoort centraal staan.

Presentatie kandidaten voorzitterschap regio Midden Nederland

Naast de 3 kandidaten voor het Europees Parlement, zullen ook de 2 kandidaten voor het voorzitterschap van de regio Midden Nederland zich aan de aanwezigen presenteren. Dit zijn Michiel van Liere en Gert Jochems.

Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom; lid of geen lid, Amersfoorter of uit de regio.

1 mei

20:00

Grand-Café Halewijn, Hof 14, Amersfoort

Thema

Leefbare en toegankelijke stad

D66 staat voor gelijke kansen voor iedereen om in Amersfoort te wonen. Dat betekent dat we het scheef wonen willen verminderen en de doorstroming op de woningmarkt stimuleren.

Amersfoort wil in 2030 CO2-neutraal zijn. Dit is een immense opgave, vooral als je beseft dat de CO2-emissie van Amersfoort de afgelopen jaren nauwelijks is verminderd. Dat geeft alleen maar aan hoe hoog de urgentie is om in de komende 4 jaar serieus werk te maken van het opwekken van duurzame stroom, het energiezuinig en aardgasloos maken van woningen, kantoren en bedrijven.

Lees meer