Steun ons en help Nederland vooruit

Akke Albada

Algemeen bestuurslid

Ik vind het erg leuk om als bestuurslid bij te dragen aan onze lokale D66-afdeling. Een stevige partij met betrokken leden is ontzettend belangrijk voor de lokale politiek. Als algemeen bestuurslid wil ik bijdragen om leden te informeren over wat er nu speelt en om samen te discussiƫren over wat we voor de toekomst belangrijk vinden.

 

Sinds 14 jaar woon ik in Amersfoort, inmiddels met man en twee kinderen. Ik werk als woordvoerder in de zorg. In het weekend sta ik langs het voetbalveld of speel ik bij een uitvoering van mijn harmonieorkest.

 

Als jonge moeder merk ik hoe belangrijk de directe omgeving is. De speeltuintjes in de wijk, het park om de hoek, een veilige fietsroute naar school en schone lucht. En die punten zijn niet vanzelfsprekend en zeker ook niet in elke wijk. De discussies in de raad lijken vaak wat abstract, maar uiteindelijk gaat het over deze voorwaarden om fijn te wonen. Zoals ook betaalbare woonruimte, meer bomen in onze stad en over de zorg en ondersteuning die beschikbaar moet zijn als dat nodig is. Belangrijk om over mee te denken! Dus heb je een idee voor een bijeenkomst of een andere suggestie die je wilt delen? Neem vooral contact op.