Steun ons en help Nederland vooruit

Carola Enzerink-Vlooswijk

Bestuurslid campagne

Als de regering er echt toe deed hadden we ze niet op het Binnenhof opgesloten – Loesje

Om er als politieke partij daadwerkelijk toe te doen, sluit je je niet op in een ivoren toren of muffe raadszaal. Je laat je zien en gaat je in gesprek met de mensen voor wie je het uiteindelijk allemaal doet. Ideeën ophalen, verantwoording afleggen en relaties opbouwen. Om uiteindelijk tot beter beleid te komen en… hopelijk meer stemmen met de volgende verkiezingen! Dat is waar ik mij als onlangs verkozen bestuurslid permanente campagne van D66 Amersfoort voor wil inzetten. Het liefst met zo veel mogelijk andere enthousiaste D66’ers!

Als politicologe en senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vind ik het geweldig interessante vraagstukken: hoe benut je al die ideeën, kennis en ervaring die in de samenleving bestaan? Amersfoort heeft al meer dan 150.000 inwoners met evenzoveel verschillende achtergronden. Hoe krijg je daar inzicht in en gevoel bij? Wat mij betreft alleen door het ze te vragen. En niet alleen als middel voor een hoger doel… ook omdat het gewoon heel leuk is! Dat heb ik al gemerkt bij de ‘In gesprekacties’ en het flyeren rond de Europese Verkiezingen. Ik geniet ervan om Brussel en Den Haag naar Amersfoort te halen en de Amersfoortse politiek naar haar inwoners. En omgekeerd natuurlijk. Je hoort interessante verhalen en ontmoet bijzondere mensen.

Maar wat mij betreft laten we het niet alleen bij de ‘In gesprekacties’. Zo zou je ook kunnen denken aan Facebookspreekuren, werkbezoeken of een dagje samen klussen voor ‘NL doet’. Zodat we niet alleen praten over de stad, maar hem ook daadwerkelijk samen máken.

Meer van Carola Enzerink-Vlooswijk